06 Νοεμβρίου, 2007



Αυτο ειναι ενα σκοπιανό χαρτονόμισμα Σας θυμίζει τίποτα ο Πύργος;

1 σχόλιο:

www.radionext.gr είπε...

Το όνομα του νομίσματος της Makedonias είναι "Μακεδονικό Δηνάριο". Δεν βλέπω ποιά σχέση έχει το όνομα του νομίσματος με την γλώσσα. Η Κρητική Δραχμή μήπως δημιούργησε θέμα Κρητικής γλώσσας ή έθνους;

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Οι Κρητικοί ήταν και είναι Έλληνες. Και κυρίως νιώθουν Έλληνες. Οι Σκοπιανοί από το 1940 περίπου βαφτίστηκαν Μακεδόνες κι όλα έγιναν μακεδονικά. Μακεδονικό δηνάριο, δημοκρατία Μακεδονίας, μόνο τον χαλβά δε μας φάγανε ακόμα. Το νόμισμά τους όπως και τα υπόλοιπα είναι κομμάτι της προπαγάνδας τους.
Έχω απορία. Γιατί στην ονομασία το νομίσματος, το μακεδονικό είναι σε εισαγωγικά;

Για να μην νομίσει κάποιος που δεν γνωρίζει την Ελλάδα ότι υπάρχουν δηνάρια στην Μακεδονία.

Και πόσους ξέρεις που γνωρίζουν Ελληνικά και δεν γνωρίζουν την Ελλάδα;

Άσχετα με την ονομασία του κράτους, το Μακεδονικό δηνάριο με το μακεδονικό μέσα σε εισαγωγικά είναι χωρίς νόημα. Έτσι το λένε το νόμισμα, τί να κάνουμε; Το θέμα της αναγνώρισης της FYROM σαν Μακεδονία είναι άλλο, και άλλο το πως ονομάζεται το νόμισμα της χώρας. Μήπως και η τράπεζα της Ελλάδας θα έπρεπε να αρνείται το συνάλλαγμα σε αυτό το νόμισμα επειδή λέγεται "μακεδονικό";
Και "πατριωτικά" να το πάρεις άλλωστε το "μακεδονικό" σε εισαγωγικά είναι άστοχο. Αν θέλει κάποιος να το ονομάσει "ελληνοπρεπώς" θα έπρεπε να το πει "Δηνάριο της πρώην Γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Μακεδονίας". Χαζό δε θα ήταν όμως; Αφού το νόμισμα δε λέγεται έτσι.

Κάπου είχα ακούσει ότι σε μια χώρα που είχε στηριχτεί οικονομικά σε μια γειτονική της την χώρα, που έτρωγε ψωμάκι από τους επιχειρηματίες της και έβρισκε δουλειά για τους άνεργούς της και που είχε παρακαλέσει να πάρει άδεια να χρησιμοποιεί τα λιμάνια της μπας και μπορέσει να ανασάνει, γύρισε μετά και άρχισε να βαφτίζει όλα τα μικρά παιδιά της με το όνομα του πατέρα ενός αρχαίου στρατηλάτη της. Και αυτό ώστε η χώρα να διεκδικήσει, τρομάρα της, εδάφη. Και τι εδάφη: μέρη στα οποία βρέθηκαν 1.000 χρόνια μετά τους κατοίκους της.

Tο πιο αστείο είναι ότι θα ξαναπάει παρακαλώντας για να βοηθήσει στην ένταξή της σε μεγάλο όμιλο κρατών.

Βέβαια, εντάξει. Το να γελοιοποιούνται απρόσωπα κράτη είναι λογικό γιατί ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Το πιο αστείο είναι τα μεμονωμένα άτομα που αντί να υπακούουν σε βασικές αρχές αυτονόητου αυτοσεβασμού, γελοιοποιούνται σε κοινή θέα, τόσο που ντρέπονται οι υπόλοιποι για λογαριασμό τους.

Βέβαια, το να αποτελεί κάποιος πηγή έμπνευσης για τις παραστάσεις του Καραγκιόζη, είναι δικαίωμά του. Μπορεί κανείς να του το στερήσει;

Έτσι που λες. Από χαζομάρα, άλλο τίποτε...


Το γεγονός ότι το CIA World Factbook και το World Bank (δείτε το άρθρο) αποκαλούν το νόμισμα Macedonian denar και το αν ψάξουμε στο Google για Macedonian denar και μας δίνει 109,000 αποτελέσματα είναι άσχετο. Οι κανονισμοί δεν ισχύουν, ε; Επειδή ο Papyrus πιστεύει ότι οι (Σλάβο)Μακεδόνες/Σκοπιανοί έχουν "κλέψει" το όνομα "Μακεδόνες", επιτρέπεται να δημοσιεύεται σε κάτι που υποτίθεται ότι είναι "ουδέτερο", πράγματα τα οποία υποστηρίζουν μόνο μια από τις εμπλεκόμενες απόψεις. Ωραία!

Επειδή οι (Σλάβο)Μακεδόνες/Σκοπιανοί (ή καλύτερα, Γιουγκο-βούλγαροι/Βαρντάρσκιανοί - μέχρι το 1945 η χώρα αυτή ονομαζόταν επισήμως Βαρντάρσκα, εξ’ ου και τα γραμματόσημα που είχαν εκδοθεί τότε με αυτό ακριβώς το όνομα) έχουν "κλέψει" το όνομα "Μακεδόνες", επιτρέπεται να δημοσιεύεται σε κάτι που υποτίθεται ότι είναι "ουδέτερο", πράγματα τα οποία υποστηρίζουν μόνο μια από τις εμπλεκόμενες απόψεις;

Γvωρίζεται οτι οι σοβινιστικές διαθέσεις επισήμων κύκλων των Σκοπίων οδηγούν σε έξαλλη ανθελληνική προπαγάνδα στο Διαδίκτυο, καθώς και στα εθνικιστικά παραληρήματα αξιωματούχων της Π.Γ.Δ.Μ. που τραγουδούν σε δημόσιες εκδηλώσεις τραγούδια που παρακινούν σε «απελευθέρωση της Μακεδονίας του Αιγαίου;»!

«Σε ποιά γλώσσα δίδαξε ο Αριστοτέλης και μίλησε ο Μέγας Αλέξανδρος: στα σλαβικά, τα βουλγαρικά ή μήπως στα ελληνικά;»

Υπάρχουν αναφορές για «Μακεδόνες» πολύ πριν το 1945, και μάλιστα από Έλληνες και ελληνικές κυβερνήσεις.
Δες στα γραμματόσημα και πες αν επίσης βλέπεις να γράφει Σερβία, Κόσοβο, Κροατία, Βοσνία, Βοϊβοντίνα. Δεν γράφει, γιατί είχαν δοθεί τα ονόματα των ποταμών στις αντίστοιχες περιοχές. Αυτές οι επίσημες ονομασίες κρατήθηκαν μόνο 14 χρόνια.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει και έξαλλη ελληνική προπαγάνδα διαφόρων που τραγουδούν σε δημόσιες εκδηλώσεις τραγούδια που παρακινούν σε «σύνορα με την Σερβία» αλλά δεν έχουμε συζητήσει κάτι γι' αυτό που λες.
Είδες πουθενά να γράφει κάτι διαφορετικό από τα ελληνικά;


Άξια αvαφoράς είναι ότι oι σλάβοι κάτοικοι της ΠΓΔΜ συνδέονται τόσo γλωσσικά όσo και πολιτιστικά με τους Βούλγαρους. H Δημοκρατία της Βουλγαρίας πιστoπoιεί ότι η Σλαβομακεδονική είναι μια διάλεκτος της Βουλγαρικής και ότι oι σλάβοι κάτοικοι της ΠΓΔΜ-(Σλαβομακεδόνες) είναι Βούλγαροι. Eπίσης, η Δημοκρατία της Βουλγαρίας παραχωρεί το δικαίωμα για Βουλγαρική υπηκoότητα, σε κάθε ενδιαφερόμενο σλάβο κάτοικο της ΠΓΔΜ-(Σλαβομακεδόνα).

Με ενοχλεί η επιμονή στην παρουσίαση, η οποία δεν είναι παρά η politically correct άποψη της Βουλγαρικής δημοκρατίας, που με τη σειρά της έχει βλέψεις στο ψευδοκράτος. Π.χ. Στο λήμμα Σλαβομακεδονική γλώσσα αναγράφεται ξεκάθαρα ότι ομιλείται στην Βουλγαρία. Προς τι η επιμονή, λοιπόν; Είναι δύσκολη η ουδέτερη οπτική γωνία, αλλά θα πρέπει να επιμείνουμε σε αυτήν.

ΠΓΔΜ και Βουλγαρία ( ...Τα τελευταία χρόνια πάνω από 63.000 σλάβοι κάτοικοι της ΠΓΔΜ-(Σλαβομακεδόνες) πήραν την βουλγαρική υπηκοότητα.)

Ο Σλαβικός πληθυσμός της σημερινής ΠΓΔΜ δεν έχει τίποτε κοινό με τους αρχαίους Έλληνες Μακεδόνες όπως προπαγανδίζει (μια μάσκα που κρύβει επιθετικές προθέσεις απέναντι στην Ελλάδα) . Είναι απλώς Σλάβοι συγγεvείς των Βούλγαρων. Eξάλλου η ιστορία των Σλάβων της ΠΓΔΜ είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της Βουλγαρίας μέχρι το έτος 1913 , διότι αυτοί οι δύο λαοί άρχισαν να εξελίσσονται μαζί τυχαίως.. Αυτό που πραγματικά προκαλεί ενδιαφέρον όμως, είναι ότι λίγοι από αυτούς τους ίδιους ξέρουν την ιστορία τους . Και αυτοί που την ξέρουν δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την προσωπική τους ασφάλεια και το στίγμα του "προδότη" .

Θα ήθελα να τονίσω πως στα Σκόπια, απαγορεύεται σε οποιονδήποτε μόνιμο κάτοικο να δηλώσει Έλληνας ή έστω Χριστιανός Ορθόδοξος που αναγνωρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. [Έχουν προβληθεί πολλές εκπομπές από καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους, σε παγκόσμιο επίπεδο για το αμερόληπτο της έρευνάς τους,(π.χ. Κούλογλου), που αποδεικνύουν τα λεγόμενα]. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πατριώτες κομουνιστές που κατέφυγαν στα Σκόπια μετά την ήττα τους κατά τον εμφύλιο πόλεμο και οι οποίοι προσπαθούν να έλθουν μέχρι και σήμερα, μαζί με τους απογόνους τους (50,000?). Τέλος, τα στατιστικά στοιχεία τα οποία παραθέτει η Σκοπιανή κυβέρνηση έχει κάθε λόγω να τα στρεβλώσει μιας και βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση τόσο από πλευρά πληθυσμιακή (μεγάλος αριθμός Αλβανών που πρέπει να φανεί μικρός) όσο και από πλευρά πολιτική όπου η ύπαρξη ισχυρής Ελληνικής μειονότητας θα έβαζε την ταφόπλακα στις (παράλογες ανεδαφικές και αναχρονιστικές) διεκδικήσεις των Σκοπίων

Σύμφωνα με το Σ.Α.Ε.- Ευρώπης και τo συγγραφέα κ. Χολέβα, η Ελληνική μειονότητα φτάνει τις 150.000 άτoμα.